Covor PVC spatii medicale

Covor pvc spatii medicale


Acum, mai mult ca oricand, datorita crizei create de Covid 19, trebuie sa intelegem cat de importanta este alegerea pardoselilor PVC (linoleum) potrivite spatiilor medicale, pentru a crea spatii sigure, igienice, in care sa controlam si sa minimizam raspandirea bacteriilor si a virusilor.

Astfel, alegand produsele potrivite, atat pentru acoperirea pardoselilor, cat si pentru acoperirea peretilor, este de o importanta majora, deoarece alegerea produselor corecte, ne asigura o curatare eficienta, economica si mai ales corecta.

Amenajarea spatiilor medicale necesita o atentie deosebita in alegerea pardoselilor PVC potrivite, deoarece trebuie avute in vedere atat rezistenta foarte buna la conditiile de trafic intens, cat, mai ales, proprietatile anti-bacteriene si anti-microbiene, pentru obtinerea unor pardoseli sigure, igienice si rezistente in timp la trafic si la curatarea cu produsele dezinfectante specifice.

De zeci de ani, producatorul Tarkett a cautat sa aduca pe piata produse inovative atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic, care sa aduca plus valoare oamenilor care le folosesc. Tarkett are in portofoliul sau colectii de covor pvc omogene cat si eterogene, variate ca design si paleta de culori.

Tratamentele aplicate pardoselilor pvc, sunt de cea mai inalta calitate, conferindu-le o rezistenta deosebita la curatari repetate, trafic intens si agenti bacterieni specifici mediului spitalicesc.

Bacteriile foarte rezistente, specifice mediului intraspitalicesc, reprezinta un pericol foarte mare la adresa sanatatii publice, iar utilizarea in exces sau necorespunzator a substantelor dezinfectante si a antibioticelor, poate incuraja sporirea rezistentei bacteriilor. Insa, daca se alege covorul pvc potrivit spatiului amenajat, este posibil ca aceste produse biocide sa nu mai fie necesare sau sa fie necesare intr-o cantitate mai mica, daca sunt implementate si protocoalele corecte de curatenie si intretinere.

Covoarele pvc Tarkett nu contin ftalati, emisiile de compusi organici volatili, sunt 100% reciclabile, fiind sigure pentru sanatatea pacientilor si a personalului medical.

Esentiale pentru buna desfasurare a activitatii im spatiile medicale, in conditii de igiena si siguranta pentru personal si pacienti, sunt urmatoarele aspecte:

  • Alegerea produsului corect de acoperire, pentru fiecare tip de suprafata. Principala cerinta pentru o buna desfasurare a activitatii in mediul medical si pastrarea curateniei, este ca toate suprafetele existente, toate obiectele si echipamentele sa poata fii curatate cu usurinta. De aceea, alegerea produselor potrivite, pentru amenajarea pardoselilor si a peretilor este cruciala. Tratementele aplicate covoarelor pvc din gama IQ, cele mai bune tratamente din cate exista pe piata la acest moment, au o clasa superioara de protectie impotriva petelor specifice mediului medical, precum iodul sau betadina. Covoarele omogene cu acest tratament, permit rejuvenarea si reconditionarea cu procese specifice, astfel incat pardoseala va arata ca noua un timp indelungat. Covoarele pvc pentru spatiile medicale, au o flexibilitate ridicata, fiind usor de manevrat si ridicat pe perete, pentru a se monta conform cerintelor din domeniu. Aceste pardoseli se pot monta chiar si in spatiile umede, precum dusurile, colectiile dedicate avand rezistenta ridicata la alunecare, iar montajul profesional, prin sudura la cald, sigileaza pardoseala impotriva umiditatii, mucegaiului si a bacteriilor. Calitatea colectiilor de pvc Tarkett, este foarte ridicata, astfel incat acestea se pot monta in toate spatiile medicale, precum saloanele pacientilor, coridoare, receptii, sali de masa, laboratoare si chiar in salile de operatii. Pentru salile de operatii sau laboratoarele de analize, unde sunt montate echipamente cu emisii de unde electromagnetice, exista covoare pvc speciale, cu proprietati static-disipative sau stratic- conductive.

  • Respectarea criteriilor de alegere a pardoselilor in zonele medicale: – pardoseala pvc/ tapetul pvc, trebuie sa fie fine, fara pori, montate cu imbinari minime, lipite de sapa si sudate la cald, pentru a reduce acumularea de mizerie. – rezistenta ridicata la curatarea repetata cu dezinfectant, precum amoniac, alcool, inalbitor, perohid de hidrogen. – usor de reparat, daca va fii cazul.

Informatii suplimentare, cataloage cu mostre si asistenta in alegerea pardoselilor adecvate spatiului medical veti gasi apeland numarul de telefon 0744 18 18 18 sau trimitandu-ne o solicitare la adresa de e-mail: [email protected].

Un covor PVC Tarkett adecvat pentru institutii de sanatate trebuie sa raspunda mai multor cerinte si sa fie:

  • covor PVC antibacterian
  • covor PVC antistatic
  • covor PVC usor de curatat
  • covor PVC antifungic
  • covor PVC conductiv
  • covor PVC ignifug

Solicita cel mai bun pret pentru covor PVC Tarkett,  apeland 0744.18.18.18  sau pe mail la adresa: [email protected]

Concept Evolution este importator, distribuitor si montator certificat pentru toate produsele din portofoliu.

Experienta relevanta: lista de referinte si scrisori de recomandare disponibile la cerere.